Comuna Strâmtura MAI MULTE INFORMAŢII
În această secţiune găsiţi informaţii despre Comuna Strâmtura.

Educaţie

Infrastructura şcolară din comuna Strâmtura este reprezentată de o unitate principală de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnazială Numărul 1 din Strâmtura, care are ca structuri Şcoala Primară Numărul 2 Strâmtura şi Şcolile Gimnaziale din localităţile Glod şi Slătioara, pe lângă care funcţionează şi câte o grădiniţă.
În anul şcolar 2014 – 2015, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Strâmtura împreună cu Grădiniţa Nr. 1 care aparţine de ea, avea 3 clase de grădiniţă, 5 clase pentru nivelul primar şi 5 clase pentru nivelul gimnazial. În cele 13 clase erau înregistraţi un număr de 243 de elevi (56 la grădiniţă, 86 în ciclul primar şi 101 în ciclul gimnazial) cărora le predau 18 profesori, educatori şi învăţători, dintre care 5 sunt suplinitori.

Şcoala Primară Nr. 2 Strâmtura avea doar 2 clase, una de grădiniţă şi una primară, în scădere faţă de 2009, atunci când existau 4 clase, dar şi 4 profesori, acum rămânând doar 1 educator şi un învăţător care predau unui număr de 29 de copii, în sistem de învăţământ simultan. Şcoala Gimnazială din Slătioara are 3 clase, câte una pentru fiecare nivel, respectiv grădiniţă, ciclu primar şi ciclu gimnazial, cu un total de 44 de elevi cărora le predau 4 dascăli, o situaţie asemănătoare fiind înregistrată şi la Şcoala Gimnazială din Glod, în care există tot 3 clase pe nivel, 42 de elevi şi 4 dascăli.
Evaluaţi acest material
(2 voturi)
Vezi mai multe informaţii despre Comuna Strâmtura « Cadrul geografic Economie »
Copyright © Primaria comunei Strâmtura
valid: xhtml | css